Buschauffeurs staken opnieuw: donderdag 31 mei geen bussen in Limburg

Print
Buschauffeurs staken opnieuw: donderdag 31 mei geen bussen in Limburg

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Opnieuw een staking in het streekvervoer: buschauffeurs gaan aanstaande donderdag weer actie voeren. Op 31 mei rijden er door de hele provincie geen Arriva bussen.

Ook in Rotterdam, Drechtsteden, Voorne-Putten en in Friesland wordt actie gevoerd, aldus FNV Streekvervoer.

Onvoorstelbaar
Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer, vindt het 'onvoorstelbaar dat werkgevers nog steeds geen afspraken willen maken'. "Ze doen net alsof we gouden bergen vragen. Terwijl we vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?''

Estafette
In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. De stakingen waren tot nu toe alleen in de weekeinden om de eindexamens in het voortgezet onderwijs niet dwars te zitten.

Volgens de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zijn de eisen van de vakbonden onhaalbaar en niet betaalbaar. Zaterdag staken buschauffeurs in Utrecht, 't Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant. De cao streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →