Trump: misschien alsnog top met Noord-Korea

Print
Trump: misschien alsnog top met Noord-Korea

Afbeelding: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump sluit niet uit dat de afgezegde topontmoeting met Noord-Korea toch doorgaat in juni. "We praten op dit moment met ze. Het zou zelfs op de 12e kunnen zijn'', zei Trump tegen verslaggevers.

De president had zijn geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een dag eerder afgezegd. Trump beklaagde zich toen over de "enorme woede en open vijandigheid" uit de hoek van Pyongyang. De president reageerde vrijdag echter bijzonder positief op de Noord-Koreaanse reactie op zijn besluit.

Goed nieuws
Pyongyang had aangegeven weten nog steeds bereid te zijn tot gesprekken met de Verenigde Staten. Trump noemde het op Twitter ,,erg goed nieuws'' dat Pyongyang met zo'n "productieve'' reactie kwam. "We zullen snel zien waar dit naartoe gaat. Hopelijk naar lange en duurzame welvaart en vrede", twitterde hij.

Noord-Korea had laten weten het te betreuren dat de Amerikaanse leider ,,plots'' besloot de historische topontmoeting in Singapore af te blazen. Die bijeenkomst stond gepland voor 12 juni.