Werk Par’Course Valkenburg weer hervat

Print
Werk Par’Course Valkenburg weer hervat

Afbeelding: Istock

Valkenburg / Walem - De bouwwerkzaamheden van het nieuwe sport- en leisurepark Par’Course, op het terrein van de voormalige Leeuw bierbrouwerij in Valkenburg, zijn vrijdag weer hervat. De Raad van State heeft de schorsing van de vergunningen opgeheven.

Een aantal weken geleden moest projectontwikkelaar Wyckerveste het werk neerleggen. De voorzieningenrechter van de  Raad van State had het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning tijdelijk geschorst in afwachting van een gerechtelijke uitspraak in de bodemprocedure.

Rechtsgang
Een aantal omwonenden van het terrein had de rechtsgang gemaakt omdat ze vrezen dat Par’Course zal zorgen voor grote verkeersdruk in een in hun ogen toch al onveilige omgeving: de Prinses Beatrixsingel en de zijstraten daarvan.

Appellanten en Wyckerveste hebben recentelijk samen overleg gevoerd over de situatie. Er worden geen nadere mededelingen gedaan over de aard van het gesprek, maar blijkbaar heeft het de lucht geklaard. De omwonenden hebben hun beroep ingetrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →