Gepikeerde Poels reageert op Twitter: 'Zou me schamen met die bolle kop van je'

Print
Gepikeerde Poels reageert op Twitter: 'Zou me schamen met die bolle kop van je'

Wout Poels in actie op de Muur van Huy tijdens de wielerklassieker de Waalse Pijl. Afbeelding: ANP

De manier waarop Chris Froome vrijdag het hele veld in de Koninginnenrit van de Giro aan flarden reed, maakt veel boze tongen los op Twitter. Ook teamgenoot bij Sky Wout Poels moet het ontgelden. Daar is hij echter niet van gediend.

Er hangt al maanden een dopingschandaal om de meervoudig Tour-winnaar omdat er zo'n driekwart jaar geleden een te hoge salbutamolwaarde in zijn urine werd gevonden. Er is nog altijd geen duidelijkheid of de Brit daarvoor wordt gestraft.

Ondermaats
Deze Giro presteerde Froome voor zijn doen ondermaats, tot vandaag. Met een ongekende solo reed hij zichelf naar het roze in de Giro d'Italia. Reden genoeg voor de Twitterende wielerfan om Froomes prestatie nog maar eens in twijfel te trekken. 

Dikke kop
Ook Wout Poels kreeg de wind van voren. "Schaam je je niet dat je voor deze criminele bende rondfietst? Ga je schamen Poels met je Froome!!", laat Wim Eshuis aan het adres van de renner uit Blitterswijck weten. Poels reageert: "Zou me eerder schamen met die bolle kop van je. Niet te druk maken Wimpie", klinkt het geirriteerd.