Jonge sportstudent (18) nog steeds in levensgevaar na val in Ardennen

Print
Jonge sportstudent (18) nog steeds in levensgevaar na val in Ardennen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Een 18-jarige student Sport & Bewegen van Aventus in Apeldoorn verkeert in levensgevaar nadat hij donderdag een val van 20 meter maakte tijdens een klimactiviteit in de Ardennen.

De student werd met de traumaheli overgebracht naar het ziekenhuis in Luik.  Het klimongeluk vond plaats ter hoogte van Engreux, een dorp in de gemeente Houffalize. 

De omstandigheden waaronder het drama plaatsvond, zijn vooralsnog onduidelijk. Volgens Aventus is de toestand van de jongen 'nog niet stabiel'. De ouders van de student zijn in Luik en onderhouden intensief contact met de school.

Stage-opdracht
De jonge Apeldoorner was in de Ardennen met een groep studiegenoten van de opleiding Sport & Bewegen van Aventus. Het ging om een stage-opdracht. De groep nam deel aan een klimtocht die was georganiseerd door camping Chasse et Pêche. 

Lees ook: Nederlands klimuitje Ardennen draait uit op drama: twintiger stort meters omlaag

Volgens de burgemeester van Houffalize werkt de camping samen met gediplomeerde en ervaren mensen. Ze organiseren allerhande buitensportactiviteiten, variërend van kano- en mountainbikearrangementen tot klimtochten.  

Hulp
"Onze docenten en een medewerker van schoolmaatschappelijk werk zijn gelijk na het ongeval afgereisd naar België om de overige studenten op te vangen", schrijft sectordirecteur Zorg & Welzijn Michaël de Kort in een mail aan ouders van Aventus-studenten. "We leven mee met de betrokkenen en bieden hulp waar nodig", besluit De Kort. De groep heeft donderdag bijstand gekregen van traumadeskundigen van het Rode Kruis, die vanuit Vlaanderen zijn overgebracht om de studenten in het Nederlands te kunnen bijstaan.  

Aventus meldt dat het natuurgebied door de politie is afgesloten voor onderzoek. Studenten Sport & Beweging die volgende week in de Ardennen op kamp zouden gaan, blijven in Apeldoorn waar zij dan het reguliere lesrooster volgen. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →