Tom Dumoulin: ben naar de kloten

Print
Tom Dumoulin: ben naar de kloten

Afbeelding: Archief ANP

Met nog drie loodzware beklimmingen heeft Tom Dumoulin zaterdag nog een kans de Ronde van Italië voor het tweede jaar op rij op zijn naam te schrijven.

De Limburger van Sunweb zag vrijdag de Brit Chris Froome op zelden vertoonde wijze een greep naar de macht doen in de Giro en moet een gat van 40 seconden zien goed te maken op de renner van Sky. ,,We gaan het zien. Ik ben naar de kloten, maar ik hoop dat iedereen dat is'', zei Dumoulin voor de start van de voorlaatste etappe, die zondag nog wordt gevolgd door een vlak ritje naar Rome waarin normaal gesproken het klassement niet meer verandert.

Lees ook: Dumoulin strijdt voor laatste kans in Giro

Zaterdag
Het moet dus zaterdag gebeuren, een dag na een etappe waarin een 80 kilometer lange solo Froome in het roze hielp en Dumoulin als enige belager overbleef. ,,We hebben wat plannetjes, maar nogmaals: ik ben gewoon naar de kloten. We gaan zien of ik goed genoeg ben om nog iets te doen. Iedereen roept maar dat ik ga aanvallen maar als je niet kunt, kun je niet. Zo simpel is het. Ik hoop dat het nog een spannende dag wordt.''