Feestweekend: Groove Garden, kermis en Inflatable Summernightrun

Print
Feestweekend: Groove Garden, kermis en Inflatable Summernightrun

Afbeelding: Facebook, Groove Garden

Sittard - Sittard-Geleen is dit weekend evenementenstad met diverse grote publiekstrekkers.

Zo gaat de veertiende editie van dancefestival Groove Garden zaterdagmiddag om twee uur van start aan de Sportcentrumlaan in Sittard. Het tweedaagse festival verwacht tussen de 13.000 en 15.000 bezoekers te trekken.

Groove Garden
Groove Garden heeft de podia op een ander deel van het terrein opgesteld, waar voorheen de gebouwen stonden van Cios en het Euregionaal Sportcencentrum. Hier staan meer bomen, reden voor de organisatie om ‘Into the woodz’ tot thema van deze editie te kiezen. Er is keuze uit vijf podia met verschillende muziekstijlen.

Kermis
In het Geleense centrum draait de kermis op volle toeren, waar ook duizenden bezoekers worden verwacht. De kermis telt volgens de gemeente negentig attracties, waarvan er een aantal voor het eerst Geleen aandoen. Daarnaast is er een randprogramma met live-muziek. De kermis duurt nog tot en met woensdag.

Inflatable Summernightrun
Ook op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard worden zaterdag honderden bezoekers verwacht, maar dan voor een sportief evenement voor het goede doel: de derde editie van de Inflatable Summernightrun. Teams kunnen afstanden tussen de 1 en 4,5 kilometer rennen, waarbij tien opblaasbare hindernissen moeten worden genomen op het parcours.

Verspreid over de dag starten de teams bestaande uit medewerkers van bedrijven, leden van verenigingen of zelfs hele families. De opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland. De Inflatable Summernightrun duurt tot tien uur in de avond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →