Nieuwe coalitie Brunssum: vijf wethouders

Print
Nieuwe coalitie Brunssum: vijf wethouders

Afbeelding: De Limburger

Brunssum - Het nieuwe college dat woensdag aantreedt in Brunssum telt vijf wethouders. Samen zijn ze goed voor 4,4 FTE.

De coalitie wordt gesteund door de vier lokale partijen BBB Lijst Palmen, Progressief Akkoord (PAK) Lijst Borger en BCD. Wie de kandidaat-wethouders zijn is nog onduidelijk. Ook het programma dat de nieuwe coalitie wil uitvoeren is nog niet bekend. Volgens de lokale partijen ontbrak de chemie met de overige fracties. Ze willen burgers mee laten bepalen welk beleid er gevoerd gaat worden.

Wethouders
Het aantal wethouders is even groot als in het college dat eind vorig jaar grotendeels opstapte omdat de landelijke partijen hun steun introkken. Dat gebeurde na een vertrouwensbreuk vanwege een conflict over een mogelijk fusie met Landgraaf en Heerlen. Volgens de VVD is het ontwerpprogramma dat de overige fracties voorgelegd kregen erg vaag.  

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen