Dumoulin valt aan, maar Froome houdt stand in laatste bergrit Giro

Print
Dumoulin valt aan, maar Froome houdt stand in laatste bergrit Giro

Afbeelding: De Limburger

Chris Froome heeft de laatste aanvallen van Tom Dumoulin weerstaan. De Brit van Sky, sinds vrijdag leider in de Ronde van Italië, kwam ruim zes minuten na ritwinnaar Mikel Nieve binnen in bergdorp Cervinia maar boekte nog enkele seconden winst op Dumoulin.

Het klassement van de Giro blijft zondag op de slotdag met een vlakke rit in en rond Rome normaal gesproken intact.

Dumoulin
Dumoulin probeerde op de slotklim van alles om weg te rijden bij Chris Froome. Hij koos vijf keer de aanval, maar hij wist de drager van de roze trui niet te lossen.

De Maastrichtenaar was eerder trots dan teleurgesteld. "Ik kan hiermee leven, ik heb alles goed gedaan deze drie weken. Ik heb het op slotklim geprobeerd, ik zou het mezelf nooit vergeven als ik het niet had gedaan."

Wout Poels was de eerste die door Chris Froome na de finish werd bedankt. De meesterknecht uit Blitterswijck was weer goud waard voor de Sky-kopman. Daarmee zat hij die andere Limburger, Tom Dumoulin, dus dwars. 

Gesink
Achter ritwinnaar Nieve reed Robert Gesink naar een knappe tweede plaats. De renner van LottoNL-Jumbo was in achtervolging op de Spanjaard zelfs nog lek gereden.

Pinot
De Fransman Thibaut Pinot moest de klimmers laten gaan en verloor zijn derde plaats in het klassement. Die is nu voor de Colombiaan Miguel Angel Lopez.