Teambaas waarschuwt Verstappen: stop met zulke fouten

Print
Teambaas waarschuwt Verstappen: stop met zulke fouten

Afbeelding: ANP

Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft Max Verstappen gewaarschuwd.

"Hij moet hiervan leren en stoppen met het maken van zulke fouten", zei Horner na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco. Verstappen kon daarin niet meedoen, als gevolg van zijn crash in de laatste vrije training.

Gevolgen
Een foutje met grote gevolgen. Zo omschreef Max Verstappen het moment waarop hij een bocht iets te vroeg instuurde aan het einde van de laatste vrije training voor de Grote Prijs van Monaco. De coureur van Red Bull schampte de vangrails en daarbij brak zijn rechtervoorwiel af.

Verstappen schoof vervolgens hard de omheining in. De schade was zo groot, met ook een lekkende versnellingsbak, dat hij de kwalificatie miste en daardoor zondag vanaf de laatste plek van start gaat.

Pijn
"Op dit circuit doen foutjes pijn. En Max heeft veel pijn geleden in een sessie die eigenlijk nergens om gaat, alleen om het goed afstellen van de auto", zei Horner.

"Hij zit in een bolide die deze Grand Prix kan winnen en daarom zal dit extra pijn doen, want zoveel kansen krijg je niet om te winnen in Monaco. Max weet beter dan wie dan ook dat hij zulke fouten niet mag maken."

Afgeleid
"Het is geen excuus, maar ik werd wat afgeleid toen ik een langzaam rijdende auto passeerde. Ik stuurde de bocht denk ik daardoor iets te snel in en schampte de vangrails", zei Verstappen.

"Net als in China was dit mijn eigen fout. Natuurlijk is dit niet wat je wil, maar helaas gebeuren zulke dingen soms. Extra pijnlijk is dat ik hier op dit circuit kans had op poleposition en de winst. Het was een klein foutje, maar ik betaal daar een grote prijs voor. Zo gaat dat in Monaco. We weten dat we snel zijn hier, maar het is lastig inhalen. En als je wordt opgehouden, kan je weinig uitrichten."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu