Iets meer uitvallers bij Limburgs Mooiste

Print
Iets meer uitvallers bij Limburgs Mooiste

Afbeelding: Ermindo Armino

Wielevenement Limburgs Mooiste heeft dit jaar iets meer uitvallers dan normaal. Naar schatting enkele tientallen fietsers moesten zaterdag opgeven, schat organisator Jesse Linssen. Dat komt deels door de warmte en deels door lekrijden en andere materiaalpech.

De EHBO had het niet uitzonderlijk druk. Hier kwamen vooral mensen met schaafwonden en hoofdpijn. Met paracetamol en water waren ze meestal weer snel op de been.

Vocht
Volgens een medewerkster waren renners en organisatie goed voorbereid op de hitte. De meesten hadden genoeg water bij zich en ook de organisatie zorgde op meer plekken voor vocht.

Er verschenen vijftienduizend wielrenners aan de start voor tochten van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Meer mensen kunnen niet deelnemen.

Loopevenement
Zondag is Limburgs Mooiste voor het eerst gekoppeld aan een loopevenement, die anders dan het wielerevenement wel een wedstrijdelement kent. Vierhonderd deelnemers hebben zich gemeld voor een afstand van 5 of 10 kilometer.

Linssen verwacht dat uiteindelijk rond de 700 mensen aan de start verschijnen. Ook hier wordt extra water uitgedeeld.

Op termijn hoopt Linssen dat de loop verder groeit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →