Populair Duits pretpark getroffen door enorme brand

Print
Populair Duits pretpark getroffen door enorme brand

Afbeelding: Joost Derijck

In het populaire attractieparadijs Europa-Park in het Duitse Rust heeft zaterdagavond een grote brand gewoed. Boven het pretpark waren metershoge donkere rookwolken te zien. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen, meldt de politie.

De brand brak iets voor half zeven uit bij de attractie Piraten in Batavia, gelegen in het deel van het park dat een Nederlands thema heeft. Volgens de brandweer ontstond het vuur mogelijk in een magazijn.

Evacuatie
Het aangrenzende Scandinavische deel werd direct geëvacueerd; later is het hele park gesloten. De brandweer rukte massaal uit om de vlammen te bestrijden, maar dat lukte aanvankelijk nauwelijks.

Aan het einde van de avond was de brand onder controle, hoewel hier en daar nog wel vlammen te doven zijn.

Ravage
De brand heeft meerdere attracties volledig verwoest, zo liet de directeur van het bedrijf weten. "Het is een droevige dag voor Europa-Park", twitterde Michael Mack. "Dank aan iedereen die helpt ons levenswerk te redden! Ik heb er geen woorden voor." De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Nederlanders
Het themapark, naar eigen zeggen het grootste van Duitsland, trok vandaag zo'n 25.000 bezoekers. Het is in 1975 geopend en bevindt zich op zo'n vijftig kilometer ten zuiden van Straatsburg. Er komen ook veel Nederlandse bezoekers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →