Peerkesbosch in Nederweert: Kloeke porties in het bos van Peerke

Print
Limburg is rijk aan terrassen. Aan de Maas, bij beken, in bossen, in steden en in dorpen op het platteland, overal lokken blije parasols je om halt te houden voor een koele of warme verrassing. Maar er kan er maar één Het Beste Terras van Limburg worden. Jullie, de lezers, meldden massaal jullie favoriete terras aan. Na een eerste stemronde gaan er twintig naar de finale. De komende dagen stellen we ze aan jullie voor.

Wat:  Wandel & Fietscafé Peerkesbosch
Waar: Heugterweg 2, Nederweert 


Boer Peerke hield het ruim een eeuw geleden voor gezien in Weert en trok de wijde natuur op de grens van Brabant en Limburg in. Daar bouwde hij een boerderij met bakhuis en stallen en bewerkte hij het land. IJverige baas, die Peerke. Zijn oude woonhuis en boerderij in het bos heeft een kwartet net zo nijvere jonge mensen veranderd in een mooi en gezellig wandel- en fietscafé. 

Via de goede bewegwijzering beland je bij Peerkesbosch. Ruim terras, waar je ogen even hard moeten werken als Peerke vroeger. Vrije vogels hoog in de lucht, en voor je elegante paarden met of zonder ruiter, stoere grasmaaiers, dromerig wuivend lover en goud blinkende hooimijten. Visueel genot in overvloed, zonder kabaal, enkel the sound of silence. Onder grote parasols of, meer naturel, onder een boom kun je je te goed doen aan het aanbod op de kaart. Die is niet zo verrassend als de natuur boven en voor je, maar bevat stevige happen voor de kilometervreters te paard, te fiets of te voet.

Verder ook goede wifi voor whatsappers en bakken vers water voor de hond. Uit respect voor de vele hippische bezoekers geen broodje rosbief. Jurylid Jacques had meer aan een riek gehad bij het snoepen van zijn stevige punt nougattaart, die hem goed bevalt maar zijn dagelijkse hoeveelheid calorieën fors omhoog duwt. Collega-jurylid Muriel vraagt waar al die koeien zijn, die de ferme laag slagroom leveren voor haar gul met aardbeien bedekte, verse wafel. Geen koe te zien. Maar dan blijkt dat de snel inzakkende slagroom uit een spuitbus komt. Fabrieksspul dus, net als het schaaltje lekkernijen die horen bij mijn koffie Peerkesbosch: een plakje peperkoek, een bonbon, een stukje nougat en een koekje Jammer dit in plastic verpakt spul.

En jammer is ook dat de nieuwe Peerkes niet meer aandacht hebben voor modern mondvermaak, zoals smoothies, wraps en verse sapjes. Past perfect bij de schone natuur, waarin het terras van Peerkesbosch als een juweel fonkelt. 

+ Vriendelijke prijzen, veel activiteiten voor bezoekers/wandelaars/fietsers. 
- Originaliteit kaart kan groter, vlakke bediening.