Boscafé Het Maasdal in Horst: Slappe koffie, maar Bosti als 'n blokhut

Print
Limburg is rijk aan terrassen. Aan de Maas, bij beken, in bossen, in steden en in dorpen op het platteland, overal lokken blije parasols je om halt te houden voor een koele of warme verrassing. Maar er kan er maar één Het Beste Terras van Limburg worden. Jullie, de lezers, meldden massaal jullie favoriete terras aan. Na een eerste stemronde gaan er twintig naar de finale. De komende dagen stellen we ze aan jullie voor.

Wat:  Boscafé Het Maasdal
Waar: Tienrayseweg 10 B, Horst 


Gepolijste schoonheid boeit niet. Beetje rauw net als een goede hamburger, dat is uitdagender. Gemak is voor watjes. Het kostte ons enige moeite om Boscafé Het Maasdal in Horst te vinden. Langs de kant van de weg staat wel een bruin houten bord, maar voor onbekenden is niet duidelijk dat dit de weg wijst naar het in het bos gelegen eetcafé. In een hoek van een rommelige zandvlakte, die oogt als een parkeerplek voor motorcrossers, vinden we wat we zoeken. Stevige houten balken geven het eetcafé een stoere uitstraling. We passeren de bar en komen uit op het ruime terras met slechts drie parasols. 

Opzij ervan staan routeborden voor wandelaars, fietsers, ruiters en actievelingen, die niet alleen willen kijken naar het prachtige, verstilde ven aan de voet van het terras met vlonder voor hengelaars. In vissen, zwemmen, wandelen, motorcrossen en paardrij- 
den hebben we geen zin. We hebben meer trek in een avontuur met mes en vork. De aanblik van dat pure natuurschoon maakt hongerig en dorstig.

De vers geperste jus, die wel in een mooi glas, maar zonder lepeltje of rietje wordt geserveerd door de vriendelijke en vlotte ober, smaakt prima. "Een rietje past niet in deze stoere omgeving”, grapt jurylid Jacques. 'Collega' Tessa’s gezicht betrekt na de eerste slok koffie. "Slappe zooi”, zegt ze met blues in haar stem. "Koffie voor watjes.” Haar gezicht fleurt op na enkele happen van haar club sandwich. "Prima geroosterd brood, dat kom je niet overal tegen.” 

Jacques werkt zich door zijn Bosburger heen. "Sappige burger, mooie dikke plak kaas, de brood-grillmaster is in vorm vandaag.” Mijn Bosti heeft een aardige verrassing. Mooi gegaarde asperges tref ik aan onder de kaas en ham. De smaak valt echter weg door de twee ferme plakken brood, die mijn Bosti het uiterlijk geven van een blokhut van geroosterd brood. "Niet mauwen”, zegt Tessa. "Allemaal brandstof om straks al die routes te kunnen lopen, fietsen en crossen.” 

+ Vriendelijke prijzen en bediening. 
- Povere bewegwijzering, beperkt aantal parasols.