Gezond en kidsproof: recepten voor zuurkoolkaas, spruitenchips en witloftaart

Print

Jammie... spruitenchips! Afbeelding: De Limburger

Bah... alweer spruitjes... Gezond eten + kinderen = regelmatig lange gezichten aan tafel. Met deze drie recepten van sterrenkok Servais Tielman van restaurant Cucina del Mondo in Heerlen maak je zelfs de allergrootste groentenhater blij. Maak bijvoorbeeld spruitjeschips. Voor je het weet hebben ze tijdens een aflevering The Voice Kids de aanbevolen dagelijkse portie binnen.

Deze recepten zijn 'afgedwongen' en goed bevonden door de  meiden, die de redactie van het honderste nummer van L-Magazine op zich hebben genomen. De dames togen naar sterrenkok Servais Tielman, die - met enige nervositeit - als zijn kooktalent aanwendde om de door kinderen meest gehate groenten 'kidsproof' te maken. Hem dat afging, lees je hier
 

HOTDOGS MET ZUURKOOL‘KAAS’ 

• 300 gram zuurkool
• 300 gram room
• 400 gram melk
• 5 gram zout
• 10 gram suiker
• 12 gram agar

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en kook dit 5 minuten. Mix daarna in een foodprocessor tot een gladde massa. Zeef de massa in een pan. Kook dit nogmaals en stort het daarna op een plaat tot de dikte van een plak kaas. Laat de plaat 1 uur afkoelen in de koelkast. Snijd daarna de geleiachtig massa in plakjes. 

Bak brioche-broodjes af en maak Livar-knakworsten warm. Beleg je brioche met ketchup of mosterd, de worst en een plakje zuurkool‘kaas’.

KARAMELTAARTJE VAN WITLOF

• 3 stronkjes witlof
• 6 plakjes bladerdeeg
• suiker
• zout

Maak de witlof schoon. Blancheer de witlof 5 minuten met 10 gram zout per liter water. Giet de witlof af en laat deze goed uitlekken. Maak van 100 gram water en 200 gram suiker een goudbruine karamel, zodra de karamel goudbruin is blus je deze af met 25 gram water.

Vet de vormpjes met boter in. Giet een dun laagje karamel in de vorm. Snijd de witlof in de lengte doormidden en leg deze met de platte kant naar beneden in de karamel. Steek bladerdeeg in een rondje uit, leg deze bovenop de witlof en vouw de randen naar binnen toe. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en bestrooi het met grof zout.

Bak de taartjes 10 minuten op 190 graden. Druk de taartjes aan en bak ze vervolgens nog 10 minuten op 180 graden af.

SPRUITJESCHIPS

• flower sprouts (kruising tussen spruitjes en boerenkool)
• zonnebloemolie
• poedersuiker

Maak de flower sprouts schoon. Blancheer de spruiten 1 minuut en giet af. Laat ze goed uitlekken. Frituur de spruitjes in 120 graden zonnebloemolie totdat ze goudbruin en krokant zijn. Leg de gefrituurde spuitjes op papier om overtollig vet te verwijderen. Bestrooi de spruitjes voor het eten met poedersuiker.

 

 

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!