Nieuwe sociale website voor ernstig zieke patiënten

Print
Nieuwe sociale website voor ernstig zieke patiënten

Afbeelding: Hoestie

Een nieuwe sociale website, genaamd Hoestie.nu, voor kankerpatiënten is maandag in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum gelanceerd.

Via dit digitale communicatieplatform kunnen patiënten familie, vrienden en kennissen informeren over hun ziektetraject.

Overleden
Als de diagnose kanker wordt gesteld, komt de communicatie tussen de patiënt en zijn of haar omgeving vaker onder druk te staan.  De zieke wil het verhaal wel vertellen maar heeft niet altijd de energie om dit keer op keer te doen. Familie en vrienden vinden het moeilijk om te vragen, maar willen wel graag op de hoogte blijven. Ervaringsdeskundige Anna-Eva Tulkens kwam op het idee voor het digitaal platform dat deze obstakels weg kan nemen. Samen met het oncologiecentrum van het Maastrichtse ziekenhuis ontwikkelde ze het concept voor Hoestie.nu. Anna-Eva is inmiddels aan haar ziekte overleden. Haar partner Bram Verhees lanceerde maandag namens haar de site.

Besloten
Op het platform kunnen patiënten gratis een eigen, besloten website aanmaken waarop ze met naasten (die zijn uitgenodigd) kunnen ‘praten’ over hun ziektetraject. Over de behandelingen. Over of en wanneer de patiënt contact wil.  Maar het gesprek kan ook weer eens over die ander gaan. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje