Wandelevenement Venray verwacht ruim 700 deelnemers

Print
Wandelevenement Venray verwacht ruim 700 deelnemers

Afbeelding: iStock

Venray - Het eerste Meerdaags Wandelevenement in Venray en omgeving verwacht op 2 en 3 juni 700 tot 750 deelnemers. Woordvoerder Michel Thomassen van de organisatie zegt tevreden te zijn over de animo voor de wandeltochten aanstaande zaterdag en zondag.

"We hadden gehoopt op 500 voorinschrijvingen, maar dat zijn er 562 geworden. Daginschrijvingen zijn nog mogelijk. We verwachten op 700 tot 750 wandelaars uit te komen."

Vierdaagse
Het idee voor het wandelevenement komt van André Tonen, voorzitter van Stichting Venray Bloeit en van Stichting Toeristisch Recreatief Platform Venray. Hij loopt al jaren de Nijmeegse Vierdaagse en speelt reeds in 2016 met het idee voor een wandeltocht in het Venrayse.

Gesprekken met verschillende partijen om voor de organisatie te tekenen lopen echter vast. Daar komt verandering in tijdens een wandeling met wethouder Jan Loonen en burgemeester Hans Gilissen van Venray, beiden fervente wandelaars. Ook zij vinden dat Venray een dergelijk evenement moet krijgen. 

Kompanen
André Tonen vindt in Michel Thomassen en Henk Apeldoorn kompanen om de tocht te organiseren. Het eerste resultaat is de B&W-wandeltocht in juni 2017 langs alle dorpen van Venray. Daar wordt meteen de animo gepeild voor het Meerdaags Wandelevenement. Dat wordt in 2019 zelfs driedaags, zo is al besloten. Deelnemers kunnen zaterdag en zondag kiezen uit afstanden van 10 tot 60 kilometer. Van het inschrijfgeld gaat 25 procent naar de Stichting ALS Nederland.