Stadspartij wil raadsonderzoek aanbesteding Geleen

© Annemiek Mommers

De Stadspartij verzoekt bij de gemeenteraad van Sittard-Geleen om een onderzoekscommissie in te stellen. Die moet bekijken of een aanbestedingsprocedure ter voorbereiding van de verbouwing en uitbreiding van het stadhuis in Geleen wel rechtmatig is verlopen.

Erwin Schmidt

De Stadspartij heeft daar ernstige twijfels over na eigen onderzoek en eerdere publicaties over de gang van zaken in De Limburger. De oppositiepartij wil dat een raadscommissie onderzoekt of er sprake is geweest van belangenverstrengeling, waardoor acht andere inschrijvers het project zijn misgelopen.

ExaedesDe opdracht is in november door de gemeente gegund aan Extera BV uit Roermond, dochterbedrijf van Exaedes Bouwrealisten. Die laatste partij deed ook enkele vooronderzoeken, die betrekking hebben op de ambtelijke huisvesting in Geleen. Extera en Exaedes hebben dezelfde bestuurder.

Onder edeEen onderzoekscommissie van de gemeenteraad kan indien nodig besluiten betrokkenen onder ede te horen. Fractieleider Ton Raven van Stadspartij wil het dossier dat hij bezit laten beoordelen door onderzoekscommissie, die daarvoor de hulp van externe deskundigen kan inroepen. Als daar aanleiding toe blijkt te zijn kan een diepgaander onderzoek volgen.

De Stadspartij wil het verzoek tot instellen van een onderzoekscommissie het liefst volgende maand al op de raadsagenda zien staan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal