Brasserie de Boshut in Herkenbosch: Hé, kijk, klimgeiten, kikkers en knagers!

Print
Limburg is rijk aan terrassen. Aan de Maas, bij beken, in bossen, in steden en in dorpen op het platteland, overal lokken blije parasols je om halt te houden voor een koele of warme verrassing. Maar er kan er maar één Het Beste Terras van Limburg worden. Jullie, de lezers, meldden massaal jullie favoriete terras aan. Na een eerste stemronde gaan er twintig naar de finale. De komende dagen stellen we ze aan jullie voor.

Wat: Brasserie de Boshut & Bezoekerscentrum De Meinweg
Waar: Meinweg 2, Herkenbosch

Bossen zijn grabbeltonnen waar iedereen graag in graait en altijd wat waardevols uit haalt. Jong en oud. Hakkers en gravers. Speurneuzen en bleekscheten. Al eeuwen is de Meinweg zo’n groene grabbelton. Brasserie de Boshut staat symbool voor de hutten, die hier vroeger waren neergezet door de plaggengravers. Deze gelukszoekers schepten de meest vruchtbare bovenlaag op om er verderop mee te boeren.

Nu rijdt er een ‘geluksexpres’, die groene genotzoekers door het gebied gidst. Maar er is nog ander geluk. Klim- toestellen, touwbruggen en wipwapjes om de stand van je conditie of jeugdige overmoed te testen. Of wellicht hoop je op Roodkapjes wolf of een kikker uit een nabije poel, die een prins blijkt te zijn. Als je de rijk gevulde bierkaart helemaal hebt afgewerkt, is de kans groot dat je deze fata morgana’s ziet.

Het Bezoekerscentrum biedt genoeg stof voor reizigers, die een trip willen maken door het wilde verleden van de streek, waarvan de koppen van het geschoten wild getuigen. Goed aan hun trekken komen ook de liefhebbers van schuimend geluk op het grote bierterras - ‘de Biergarten’ - en bij de rij tapkranen binnen. Op het ruime terras heb je een panoramisch uitzicht over bossen met langsrijdende fietsers en aspergevelden, waar een weg naar de Duitse buren doorheen loopt. Ernaast ligt een dromerige poel die af en toe uit zijn slaap gekwaakt wordt door kikkers. Het terras kan hier en daar wel een bezempje gebruiken.

Hoewel de kaart trots vermeldt dat bestek gerecycled en duurzaam is, treffen we op de kaart weinig duurzaams aan. Geen hamburgers en andere specialiteiten van duurzaam gekweekte runderen of kippen. Ook naar bio drankjes of veggy lekkers zoeken we vergeefs. Wel voorhanden zijn veel gerechten voor grazers en knagers van burgers en spiezen, die qua omvang en ook wel qua prijs stevig zijn. "Maar de Flamkuchen is prima van smaak, en zacht voor de beurs”, looft Jacques.

+ Ruime bierkaart, nette toiletten, veel doe-activiteiten voor kinderen
- Weinig streeklekkers, bediening correct maar kan charmanter, slappe koffie