Nederweert

Accijnsfraude bij bedrijf in Nederweert

Print
Accijnsfraude bij bedrijf in Nederweert

Afbeelding: iStock

Nederweert - Een bedrijf op bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert is betrapt op het plegen van accijnsfraude, meldt de gemeente Nederweert.

Om welk bedrijf het gaat wil de gemeente niet zeggen. Bij de onderneming werd recentelijk een controle gehouden.

Vervolgens werden de politie, de belastingdienst en de douane ingeschakeld en werden onder meer de betrokken personen, transportbewegingen van vrachtwagens van het bedrijf en de boekhouding onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat er sinds 1 januari van dit jaar grote hoeveelheden drank zijn ingevoerd waarover geen belasting is betaald.

Naheffing
Het bedrijf krijgt een naheffing opgelegd die niet alleen bestaat uit de onbetaalde accijns en omzetbelasting maar waarin ook nog een boetebedrag is opgenomen. Over de hoogte daarvan doet de gemeente geen mededelingen.

Ook kan nog niet worden aangegeven of de eigenaar van het bedrijf strafrechtelijk zal worden vervolgd. De controle bij het bedrijf vond plaats in het kader van een intensievere aanpak van georganiseerde criminaliteit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →