Dieven aan de haal met naambord Amby

Print
Dieven aan de haal met naambord Amby

Bewoners en wethouder Jim Janssen (rechts) in 2017 met één van de bordjes. Afbeelding: Foto Facebook/Amyerpraot

Bewoners van Amby zijn trots op hun wijk, die tot 1970 een zelfstandige gemeente was. De boosheid was bij sommigen dan ook groot toen onlangs één van de plaatsnaamborden werd gestolen.

Het gaat om het plaatsnaambord dat in de Severenstraat hing, volgens buurtmagazine Amyer Praot. "Eenvoudig: diefstal!", staat te lezen in het blad.

Wijknummer
In Amby hangen sinds mei vorig jaar drie plaatsnaamborden, die de herinnering aan de ooit zelfstandige gemeente levendig houden. Nadat Amby in 1970 opging in Maastricht, werden de plaatsnaamborden verwijderd en vervangen door borden met het wijknummer.

Terugkeer
Een aantal bewoners van Amby betreurde het verdwijnen van de naam van het dorp uit het straatbeeld en ijverde de afgelopen jaren voor terugkeer van borden met 'Amby' erop. En met succes. Op 24 mei 2017 werden borden met de wijknaam met daarnaast het voormalige gemeentewapen (nu het dorps-/wijkwapen van Amby) geplaatst.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →