Grote internationale criminaliteitscontrole in Limburg: 170 agenten ingezet

Print
Elsloo - Rond Eijsden en Elsloo vindt dinsdagochtend een grote internationale controle plaats. Zo'n 170 politieagenten werken daarbij samen met de douane, de RDW en de Marechaussee en met Duitse en Belgische collega's.

Op de belangrijkste toegangswegen wordt verkeer gecontroleerd. Dat gebeurt in eerste instantie met een kentekenscan en op uiterlijke verdachte kenmerken. "Bijvoorbeeld als iemand veel mobiele telefoons naast zich heeft liggen kan dat een reden zijn om de auto verder te controleren," legt een politiewoordvoerder uit.

Belangrijkste doel voor de politie is de bestrijding van ondermijning en criminaliteit, maar er wordt ook gecontroleerd op zaken als defecten aan het voertuig en openstaande boetes. Ook wordt gekeken naar mobiel banditisme (internationaal rondreizende criminele bendes).

De actie duurt vermoedelijk nog tot halverwege de middag.

 

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen