Grote internationale criminaliteitscontrole in Limburg: 170 agenten ingezet

Rond Eijsden en Elsloo vindt dinsdagochtend een grote internationale controle plaats. Zo'n 170 politieagenten werken daarbij samen met de douane, de RDW en de Marechaussee en met Duitse en Belgische collega's.

Redactie

Op de belangrijkste toegangswegen wordt verkeer gecontroleerd. Dat gebeurt in eerste instantie met een kentekenscan en op uiterlijke verdachte kenmerken. "Bijvoorbeeld als iemand veel mobiele telefoons naast zich heeft liggen kan dat een reden zijn om de auto verder te controleren," legt een politiewoordvoerder uit.

Belangrijkste doel voor de politie is de bestrijding van ondermijning en criminaliteit, maar er wordt ook gecontroleerd op zaken als defecten aan het voertuig en openstaande boetes. Ook wordt gekeken naar mobiel banditisme (internationaal rondreizende criminele bendes).

De actie duurt vermoedelijk nog tot halverwege de middag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal