Grote internationale criminaliteitscontrole in Limburg: 170 agenten ingezet

Print
Elsloo - Rond Eijsden en Elsloo vindt dinsdagochtend een grote internationale controle plaats. Zo'n 170 politieagenten werken daarbij samen met de douane, de RDW en de Marechaussee en met Duitse en Belgische collega's.

Op de belangrijkste toegangswegen wordt verkeer gecontroleerd. Dat gebeurt in eerste instantie met een kentekenscan en op uiterlijke verdachte kenmerken. "Bijvoorbeeld als iemand veel mobiele telefoons naast zich heeft liggen kan dat een reden zijn om de auto verder te controleren," legt een politiewoordvoerder uit.

Belangrijkste doel voor de politie is de bestrijding van ondermijning en criminaliteit, maar er wordt ook gecontroleerd op zaken als defecten aan het voertuig en openstaande boetes. Ook wordt gekeken naar mobiel banditisme (internationaal rondreizende criminele bendes).

De actie duurt vermoedelijk nog tot halverwege de middag.

 

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen