Confetti: Waarom wijnboer Hugo Hulst zijn belager niet kon bezoeken

Print
Confetti: Waarom wijnboer Hugo Hulst zijn belager niet kon bezoeken

Wijnboer Hugo Hulst op zijn Apostelhoeve Afbeelding: Laurens Bouvrie

Arie Voorzee strooit zijn Confetti met Maastrichtse (society) nieuwtjes over de lezers uit. Vandaag over wijnboer Hugo Hulst die eerst door een buizerd werd gegrepen en daags erna om veel dringender reden naar het ziekenhuis moest.

Hugo Hulst, de eerste echte wijnboer in Nederland en de man die wijngaard Apostelhoeve groot heeft gemaakt, heeft een drukke week achter de rug. Bij een rondgang door zijn wijngaard zag hij een buizerd die verstrikt was geraakt in enkele draden.
Toen hij het dier wilde helpen, haalde de buizerd met zijn klauw uit en liet hij Hugo niet meer los. Nu zat niet alleen de Buizerd vast, maar Hugo ook.

Dan maar wachten tot er een wandelaar langskomt, was de gedachte van Hugo. Na anderhalf uur kwam een passant en die kon ook niets doen.
Hulp werd ingeschakeld en politie, ambulance en dierenambulance kwamen te plekke. Het dier voorgoed uitschakelen was hun eerste gedachte, maar dat vond Hugo Hulst niet goed. “Het is wel een bedreigde diersoort en daar moeten we zuinig mee omspringen.” Het dier werd verdoofd en Hugo werd bevrijd. Mens en dier tevreden.

Een paar dagen later reed er een ambulance door Wolder met de vrouw van Hugo Hulst voorin en Hugo plat achterin. Hij had een lichte hartaanval gehad en een stent werd geplaatst. Hugo is nu thuis maar moet nog wat onderzoeken ondergaan vooraleer hij weer zijn buizerd kan opzoeken. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →