Vijf Limburgers opgepakt voor moord in Breda

Print

Onderzoek in de flat waar de moord werd gepleegd. Afbeelding: Opsporing Verzocht

De politie heeft dinsdagochtend drie mannen en twee vrouwen opgepakt in verband met een dodelijk schietincident in Breda, afgelopen april

Bij de schietpartij op zondagavond 8 april kwam de 26-jarige Kaan Safranti om het leven.

De Limburgers, een 26-jarige man uit Venlo, een 27-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen (21 en 22 jaar) uit Roermond, worden verdacht van betrokkenheid bij het incident.


De 26-jarige Kaan Safranti kwam om het leven.

Knallen
De politie werd die zondag door omwonenden gewaarschuwd omdat er knallen waren gehoord. Direct daarna zou er een aantal auto's snel zijn weggereden. In een van de flats vond de politie later de doodgeschoten man.

Begin mei werd ter hoogte van Gilze langs de A58 een automatisch vuurwapen gevonden. Vermoed wordt dat Safranti daarmee dood is geschoten.

Opsporing Verzocht
De zaak werd in mei ook behandeld in Opsporing Verzocht. Dat leverde toen één tip op.

Rechercheonderzoek leidde uiteindelijk naar de vijf Limburgers. Zij werden dinsdagmorgen met toestemming van de officier van justitie aangehouden. In totaal zijn er twaalf adressen doorzocht.

Ripdeal
De politie wil over het motief voor de schietpartij niks zeggen maar volgens burgemeester Paul Depla van Breda ging het om een ripdeal. Volgens de burgemeester is het slachtoffer bij de beroving door het hoofd geschoten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →