PVV’er beticht van buitensporige uitgaven

Print
PVV’er beticht van buitensporige uitgaven

Afbeelding: iStock

PVV-Europarlementariër Auke Zijlstra wordt beticht van buitensporige uitgaven aan relatiegeschenken.

Hij besteedde van zijn kantoortoelage een kleine 5000 euro aan 150 leren schrijfmappen voor relaties. Zijlstra laat in een reactie weten verbijsterd te zijn.

In een rapport van accountantskantoor EY wordt de aankoop bij leverancier Premiumworld een "buitensporige hoeveelheid gadgets’’ genoemd.

Toelagen
Zijlstra wijst erop dat hij de afgelopen acht jaar 5,5 ton aan kantoortoelagen heeft ontvangen van het parlement, waarvan hij naar eigen zeggen maar 10.000 heeft uitgegeven. Volgens hem zijn de uitgaven uit 2016 goedgekeurd door zowel het parlement als zijn fractie Europa van Naties en Vrijheid (ENF). Die nam volgens hem in 2017 strengere regels aan, waardoor de uitgaven niet meer door de beugel zouden kunnen.

"Met al mijn uitgaven volg ik al acht jaar de richtlijnen van de administratie. Ik laat pas leveren bij groen licht. Ik heb nog nooit iets besteld voordat ik er goedkeuring voor had'', aldus Zijlstra.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →