Code oranje voor Limburg om noodweer

Print
Code oranje voor Limburg om noodweer

Foto ter illustratie Afbeelding: Thinkstock

Vanwege zeer zware onweersbuien met plaatselijk heel veel regen heeft het KNMI voor dinsdagmiddag code oranje voor onder meer Limburg uitgeroepen.

Bij de onweersbuien valt er plaatselijk zeer veel regen (50 millimeter per uur) wat zorgt voor wateroverlast. Ook is er zeer lokaal kans op zware windstoten van 75 kilometer per uur en grote hagelstenen van ongeveer twee centimeter.

Voor de rest van het land geldt code geel, want ook daar kunnen er flinke onweersbuien ontstaan.

Voorbereid
Rijkswaterstaat adviseert het verkeer goed voorbereid de weg op te gaan en van tevoren de verkeersinformatie en het weerbericht te checken. "Wie al op pad is, doet er goed aan de snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden. Hou voldoende afstand tot je voorganger", aldus een woordvoerster. Rijkswaterstaat verwacht vooral in het midden en zuiden van het land een zware avondspits.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen