Fatale schietpartij Luik mogelijk terrorisme

© ANP

Het Belgische Openbaar Ministerie onderzoekt of de schietpartij in Luik een daad van terrorisme is.

ANP

De schutter doodde twee agenten en een voorbijganger. De politie schoot hem dood nadat hij een schoonmaakster had gegijzeld in een school.

GevangenisHet gaat volgens Franstalige media om de 36-jarige Benjamin H. uit Rochefort. Hij zou maandag voor verlof de gevangenis Latin, nabij Luik, hebben verlaten. Hij zat daar vast voor relatief kleine vergrijpen. Volgens de zender RTBF is hij in de gevangenis geradicaliseerd. Hij heeft volgens getuigen ‘Allahu Akbar’ geroepen.

PolitiecontroleDe schietpartij zou zijn gevolgd op een uit de hand gelopen politiecontrole. Volgens het OM in Luik had hij het wapen van een agent afgenomen en daarmee de twee agenten doodgeschoten. Vervolgens schoot hij een passagier in een voorbijrijdende auto dood, en verwondde hij twee andere agenten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal