Topoverleg Nederland en België uitgesteld

© ANP/Bart Maat

Het politiek topoverleg tussen de Nederlandse en federale Belgische regering dinsdagavond in Brussel is uitgesteld. Diplomatieke bronnen bevestigen dat het afblazen van het zogenoemde Thalassa-overleg verband houdt met de schietpartij in Luik eerder op de dag.

ANP

Premier Mark Rutte zou met meer dan de helft van zijn regeringsploeg in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten zijn voor overleg over samenwerking op het gebied van veiligheid, defensie, justitie, belastingen, sociale fraude en mobiliteit. Er zou ook een bilaterale overeenkomst worden getekend over de voorgenomen gezamenlijke aankoop van fregatten en mijnenjagers.Koning FilipDe Belgische premier Charles Michel is met koning Filip, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens afgereisd naar Luik. Een man schoot daar twee vrouwelijke agenten en een inzittende van een passerende auto dood. De politie schoot de schutter dood nadat hij een schoonmaakster had gegijzeld in een school.België-Nederland en de brexitIn totaal zouden 27 bewindslieden aan de bijeenkomst meedoen. Daarna zou een zitting volgen met het thema "België-Nederland en de brexit" in aanwezigheid van de brexit-hoofdonderhandelaar namens de EU, Michel Barnier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal