Leerlingen naar huis vanwege verwacht noodweer

Print
Leerlingen naar huis vanwege verwacht noodweer

Afbeelding: Archief HBVL

Leerlingen van het Lyceum Schöndeln in Roermond zijn vandaag eerder naar huis gestuurd vanwege de extreme weersverwachting. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor onder meer Limburg. Plaatselijk kan het veel regenen en worden zeer zware onweersbuien verwacht.

In een mail laat locatie-directeur Rob Menting de ouders weten dat de lessen na 14.00 uur zijn komen te vervallen. ‘Zodat uw kind tijdig thuis kan zijn’, aldus Menting.

Water
Daarnaast zegt de school de komende dagen geen lessen in de zon te houden en eveneens geen activiteiten te plannen die een sterke inspanning vragen. Dit in verband met de hitte. Ook mogen leerlingen water drinken tijdens de les, is er water beschikbaar in de centrale hal en worden lessen zoveel mogelijk in de ‘relatief koele lokalen’ gehouden.

Niekée
Ook bij Niekée in Roermond zijn lessen geschrapt vanwege de weersverwachting. "De leerlingen zijn om half twee naar huis gestuurd", aldus Paul Slegers van het college van Bestuur van Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML). 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →