Twee maanden voorwaardelijk voor 'terreurdreiging' Blerick

Print
Twee maanden voorwaardelijk voor 'terreurdreiging' Blerick

Afbeelding: Istock

Venlo - Een 39-jarige man uit Blerick heeft een voorwaardelijke celstraf van twee maanden gekregen omdat hij in een telefoontje naar 112 dreigde met een aanslag in ’t Zilvermeertje.

Martin V. zei op 25 juni vorig jaar in het gesprek met een telefonist van de meldkamer dat hij daar in het water zou staan met een bomgordel, namens IS sprak en dat hij zichzelf wilde opblazen. De politie hoorde op de achtergrond kinderen en nam de dreiging serieus. V. werd nog dezelfde middag aangehouden.

Tegenover de politie en in de rechtbank verklaarde V. dat hij geen aanslag wilde plegen maar dat zijn telefoontje een schreeuw om hulp was.

Lees ook: Dreiging met terroristische aanslag Blerick was ‘schreeuw om hulp’

Hij belde vanaf de galerij van zijn flat. V. zei dat hij gespannen was vanwege gesprekken over een uitkering van het UWV en een verhuizing.

Justitie had tijdens de rechtszaak een voorwaardelijke celstraf van zes maanden geëist. Volgens de rechtbank heeft het Openbaar Ministerie daarbij te weinig rekening gehouden met de persoonlijkheidsstoornis van de man. De rechtbank vindt een straf van twee maanden voorwaardelijk daarom gepaster. Ook moet de man zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen voor zijn problematiek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →