Twee arrestaties bij grote internationale politiecontrole

Print

Afbeelding: Harry Heuts

Bij de grote internationale politie-actie in Zuid-Limburg zijn dinsdag twee mensen aangehouden.

Eén van hen werd gezocht door de politie, de ander was niet in het bezit van een geldig verblijfsdocument. 

Tal van voertuigen
Ruim 170 agenten uit Nederland, België en Duitsland hielden dinsdag een grootschalige criminaliteitscontrole in Elsloo en Eijsden. Samen met de Doane, RDW en Koninklijke Marechaussee werden tal van voertuigen gecontroleerd. Met behulp van digitale kentekengegevens werden specifieke weggebruikers eruit gepikt, bijvoorbeeld mensen die nog gezocht werden of boetes hadden openstaan. 

Wapenstok
In totaal werden zo'n 25 boetes geïnd, variërend van 100 tot 4500 euro. Verschillende bestuurders werden op de bon geslingerd voor het bezit van pepperspray, één keer werd er een wapenstok aangetroffen. Eén auto met valse kentekenplaten werd in beslag genomen en in één voertuig werd ruim 6500 euro aan cash gevonden. De politie gaat nu onderzoeken waar dat geld vandaan komt. 

Hoeveel er in totaal aan bekeuringen is geïnd, is nog niet bekend. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen