Omstreden Palmen toch weer wethouder in Brunssum

Print
Omstreden Palmen toch weer wethouder in Brunssum

Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Brunssum - Jo Palmen treedt toch opnieuw aan als wethouder in Brunssum. Eerder liet hij doorschemeren dat hij liever niet meer wilde, maar er moeilijk andere geschikte kandidaten te vinden waren.

Eerder rezen twijfels over de integriteit van Palmen.

Onderzoeken
Een onderzoek wees uit dat er grote risico’s waren vanwege gedrag, uitlatingen en mogelijke belangenverstrengeling. Een tweede onderzoek dat door de coalitie van lokale partijen was ingesteld kwam tot een andere conclusie, die de landelijke partijen overigens niet deelden. Daarna maakte interim-burgemeester Gerd Leers afspraken met de raad over een strenger integriteitsbeleid.

PAK
Omdat de lokale partijen de gemeenteraadsverkiezingen wonnen, zetten ze de samenwerking nu voort in een nieuw college. Daarin zitten opvallend genoeg twee wethouders namens het Progressief Akkoord (PAK), hoewel die partij een zetel minder heeft.

Naast Math Houben (die al wethouder was) treedt PAK-fractievoorzitter Servie L’Espoir aan als wethouder. Verder worden Carolus de Rijck (BCD) en Hugo Janssen (Lijst Borger) wethouder. Beiden zaten al eerder in het college. Houben krijgt 0,6 FTE, de overige wethouder 0,95. Bij PAK wordt raadslid Danny Trommelen fractievoorzitter.

Portefeuilles
De portefeuilleverdeling in het nieuwe college is nog niet duidelijk. In het vorige college had Palmen onder meer de portefeuilles Ruimtelijke ordening, Openbare Werken, verkeer, Volkshuisvesting, Milieu en Grondzaken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu