Komende editie Extrema Outdoor gaat niet door

Print
Komende editie Extrema Outdoor gaat niet door

Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

De 23ste editie van het festival Extrema Outdoor dat op 6 en 7 juli zou plaatsvinden in Wanroij gaat niet door.

Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt op haar website. In 2017 verruilde de organisatie het vertrouwde terrein op Aquabest voor Vakantiepark De Bergen in Wanroij.

Nieuwe formule
Oprichter Marcel Mingers: “In 2017 verruilden we thuisbasis Aquabest voor Vakantiepark De Bergen in Wanroij. We merkten dat de rek er daar een beetje uit was. Met de verhuizing wilden we onszelf opnieuw uitvinden, met een nieuwe formule, waarmee we mikten op een nieuwe doelgroep.” Het idee, in het kort: een driedaags festival met camping en een latere sluitingstijd.

Andere festivals
Maar ook in Wanroij verloopt het moeizaam. Mingers: “We merken dat het in deze regio moeilijk is om een festival zoals Extrema Outdoor neer te zetten. We moeten ons van de regionale beleidsbepalers en voor de omgeving aan bepaalde regels houden, waardoor we het festival niet kunnen neerzetten zoals we willen. Dus de stekker gaat eruit. En dat doet pijn. We hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe generatie festivals. Daarnaast hebben we met moederorganisatie Extrema Network nog andere festivals waar we trots op zijn en waar we mee door kunnen. Te beginnen met onze ‘Rising star’ Mandala, volgende week”.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →