Race met E-bikes geschrapt uit programma Ridderronde Maastricht

Print
Race met E-bikes geschrapt uit programma Ridderronde Maastricht

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De organisatie van de jaarlijkse Ridderronde in Maastricht had gehoopt dit jaar met een primeur te kunnen komen. Ze wilde naast de profwedstrijd voor mannen en vrouwen, de kinderrace en de op de agenda teruggekeerde studentenkoers, ook een wedstrijd met E-bikes presenteren.

Die gaat echter niet door vanwege te weinig animo in het bedrijfsleven om de koers financieel te ondersteunen. Dat heeft voorzitter Raoul van Dort van de organisatie laten weten.

Ijskast
Daarmee is het plan overigens niet definitief van de baan, benadrukte hij. "We zetten het in de ijskast, in de hoop dat er in de toekomst wel mogelijkheden voor zijn. In het kader van de verduurzaming van de samenleving zou een groene tocht toch mooi zijn.”

Eerder werd al bekend dat de organisatie de grootst mogelijke moeite heeft om de begroting voor het reguliere evenement rond te krijgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →