Wachten op het noodweer dat niet kwam

Print
Wachten op het noodweer dat niet kwam

Afbeelding: Rob Oostwegel

Ze waren er klaar voor; de inwoners van de Lindenstraat in Terblijt. Na drie overstromingen hadden ze schoon genoeg van alle wateroverlast.

En dus hadden ze hun woningen dinsdagmiddag gebarricadeerd met zandzakken - de gemeente kwam ’s middags nog een stapel extra brengen - en had één van de bewoners zelfs nieuwe rubberlaarzen aangeschaft.

Eerder
"Ik ben speciaal eerder teruggekomen van m’n werk”, zegt buurtbewoner Jean Mullenders. Ook andere bewoners waren voorbereid op het ergste na de waarschuwing van het KNMI voor nieuwe zware onweersbuien en code oranje. Maar het onweer beleef uit. Tot grote opluchting van Karin Sijben, die net haar hele huis had schoongemaakt na de modderstroom van afgelopen zondag. "Ik wil dat niet meer meemaken. Kijk mijn garagepoort. Die is helemaal kromgebogen van dat natuurgeweld.”

Jammer
Mullenders op zijn beurt, vond het ergens wel jammer dat het droog bleef. "Ik was wel nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren als er weer een fikse bui zou vallen”, zegt hij. Hij zag zondag zijn nieuwe paardenbak  wegspoelen als gevolg van het noodweer.  "Ik was benieuwd of de maatregelen van het waterschap hebben geholpen.”

Zo waren de putten uit voorzorg leeggepompt en de zijn beken uitgediept. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen