Omroep Venlo schrapt live-uitzendingen radio

Print
Omroep Venlo schrapt live-uitzendingen radio

Afbeelding: Gé Hirdes

Een uitnodiging van Omroep Venlo-directeur Evert Cuijpers voor een vergadering over een ‘fundamentele koerswijzing’ op het gebied van radio, heeft tot onrust geleid bij verschillende programmamakers.

In de uitnodiging wordt gesproken over het voornemen per 1 september alle huidige programma’s van de radio te laten verdwijnen, met uitzondering van de Vastelaoves 555, De Venlose 100 en VVV Live. ‘In principe blijven alle programma’s bestaan, maar ze worden na de genoemde datum+ niet meer op de radiozender, maar online als podcast aangeboden’, schrijft de omroepdirecteur in de uitnodiging.

Spirit of radio
Op Facebook reageerden de programmamakers van het muziekprogramma On the Rocks al op het voornemen. ‘The spirit of radio zal per 1 september definitief tot het verleden behoren. Een domper voor ons en een gemis voor de trouwe luisteraars’, schrijven de programmamakers die aangeven nu eerst de bijeenkomt met de directie te willen afwachten.

Programmamaker Huub Beeren die al 31 jaar radioprogramma’s maakt voor de omroep geeft aan dat er bij de programmamakers onrust is. "Wij zijn een lokale omroep, laat de radio met rust”, geeft hij aan.

Netjes
Cuijpers zelf wil nog niet inhoudelijk op de zaak ingaan. "Er wordt gereageerd op een uitnodiging die is verstuurd. Ik vind het alleen maar netjes dat we de concrete plannen eerst intern bespreken en het daar eerst met betrokkenen over hebben. Na besluitvorming zullen we ook naar buiten toe duidelijk uitleggen wat er precies gaat gebeuren”, aldus Cuijpers.

"Er zijn duidelijke plannen om zaken anders te gaan doen, het is niet erg slim om op basis van halve informatie zaken via de sociale media te delen.”

Onderzoek
Behalve de genoemde programma’s bekijkt de omroep ook nog de mogelijkheden voor een actualiteitenprogramma op de zaterdag. Cuijpers schrijft in de uitnodiging dat de plannen aansluiten op kijk- en luisteronderzoek. Ook wijst hij op de ruime mogelijkheden voor programmamakers bij het maken van radio als podcast.

De veranderingen vallen samen met een nieuwe styling voor Omroep Venlo radio, televisie, site en app.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen