Grandcafé Bie de Tied in Kelpen-Oler: Gezellig tijdrekken bij Grandcafé duo

Print
Limburg is rijk aan terrassen. Aan de Maas, bij beken, in bossen, in steden en in dorpen op het platteland, overal lokken blije parasols je om halt te houden voor een koele of warme verrassing. Maar er kan er maar één Het Beste Terras van Limburg worden. Jullie, de lezers, meldden massaal jullie favoriete terras aan. Na een eerste stemronde gaan er twintig naar de finale. De komende dagen stellen we ze aan jullie voor.

Wat: Grandcafé Bie de Tied
Waar: Graethemerweg 48, Kelpen-Oler


Rustiek dorp met een verleden waar ze niet op een eeuw kijken. Ze drinken er graag, prehistorische urnen zijn in de bodem van Kelpen en Oler gevonden. Eerst gescheiden, maar nu verbonden door een streepje zijn deze dorpen nu. De inwoners waren noeste werkers, ze moesten heide met de schop ontginnen. Zwaar werk, waar je dorst van kreeg, weinig loon voor beurde en waar geen einde aan leek aan te komen.

Vaak leek het of de tijd stil bleef staan. Af en toe sloeg de vlam in de pan. Kujeldreiers werden die van Oler genoemd. Naar de boerenzakdoek gevuld met keien waarmee ze de Kelpenaren om de oren sloegen als iets hen niet zinde. Maar die tijden zijn voorbij. Andere geluiden, geuren en beroepen. Naast de boer op zijn tractor is er nu ook de barista aan zijn espresso apparaat. Naast de kerk ligt ook een Grandcafé. Bie de Tied heet het en een betere naam hadden de twee ondernemende vrienden Tim Neijnens en Bas Suntjens niet voor hun Grandcafé kunnen bedenken.

Geen koekoeksklokken, die nostalgisch de tijd wegtikken, maar uurwerken en klokken, die de hartslag van wereldsteden aangeven, van Kelpen-Oler tot Tokyo en New York. Binnen kun je darten en biljarten of aan teambuilding doen in de escaperoom. Loungen kun je buiten in houten banken en in chill-stoelen. Op een niet al te groot terras, dat ook nog uitziet op een parkeerterreintje. Maar de kaart biedt veel kijkplezier. Leuke speciaalbieren.

Jacques geniet: "Prachtig dat ‘Limburgs Kwarteerke’ met allerlei streekgerechtjes, waarbij je ook nog een speciaalbier van het huis krijgt." Ja, de youngsters van Kelpen-Oler zijn vindingrijk, en harde werkers net als de inwoners van vroeger. Kersverse barista Tim maakt elke cappuccino en espresso eigenhandig, ook de bonen maalt hij zelf. "Prima, mooi dik schuim op de pittige cappuccino. En trendy ook dat robuuste glas met koele ice coffee en een leuke slok tia maria erin. Niet van deze tijd zo lekker. Maar de volgende keer moet er wel een koekje bij, zoals ze overal altijd doen."

+ Vindingrijke kaart, veel activiteiten voor gasten, goed baristawerk
- Weinig boeiend uitzicht, bediening kan vlotter, terras voorzijde winderig

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →