Bosbrasserie In de Sluis in Well: Sierlijk goudvinkje zweeft boven meer

Print
Limburg is rijk aan terrassen. Aan de Maas, bij beken, in bossen, in steden en in dorpen op het platteland, overal lokken blije parasols je om halt te houden voor een koele of warme verrassing. Maar er kan er maar één Het Beste Terras van Limburg worden. Jullie, de lezers, meldden massaal jullie favoriete terras aan. Na een eerste stemronde gaan er twintig naar de finale. De komende dagen stellen we ze aan jullie voor.

Wat: Bosbrasserie In de Sluis/Bezoekerscentrum Maasduinen
Waar: Bosserheide 3E, Well


Schoonheid moet rijpen, talenten moeten groeien. Terrassen zijn net als voetballers en vogels. Het linkerbeen kan sterker, de wiekslag eleganter. Vorig jaar had de jury Bosbrasserie In de Sluis al gescout. Alles heeft deze boven de sluis in het meer gebouwde brasserie om een ongeëvenaarde beauty te worden, waarvoor elke terrastijger grif door de knieën gaat. Maar vorig jaar kleefden er nog wat wilde nestharen aan ‘In de Sluis’, dat als een zilverreiger zijn vleugels lijkt uit te spreiden voor een sierlijke glijvlucht over het Reindersmeer.

Inmiddels is het ‘verenpak’ van het ecodak voller en veelkleuriger geworden. Ook is de brasserie minder ‘schuw’ geworden; de bewegwijzering is verbeterd zodat we vlot de weg naar de ruime parking vinden. Voordat we het terras oplopen zien we dat het museum nog altijd erg krap bemeten is om goed uitleg te kunnen geven over de schatkist aan flora- en faunajuwelen die in Maasduinen te vinden zijn. Op het terras staan meer parasols beter verspreid dan eerder.

"We hebben zelfs een mand met dekens voor vogelspotters en pannenkoekeloerders in koude dagen", zegt Jacques. Serveerster Nadia, die ons hoort overleggen, schiet te hulp en adviseert enkele traktaties. "Zeer attent", zegt Jacques, die al heel wat talent voorbij zag komen in zijn lange carrière als horeca- en hospitalitydocent. Ook de kaart, waarin je de streek goed kunt proeven, bekoort. Tessa is gekleed op chillen in de zon maar op het water is altijd wat chilly (kouder).

De volle kop aspergesoep is goed tegen haar kippenvel. "Goed gevuld met asperges, maar wat meer pit had me echt blij gemaakt." Jacques lijkt een lepelaar die een ei probeert open te pikken. "Stevige maar heerlijke hazelnootbol." Intussen maakt Nadia elegant en welbespraakt van elke gast op het terras een geluksvogel. "Ze is een goudvinkje voor elke terrasbaas."

+ Vriendelijke en attente bediening, keurig terras, veel natuurscoon.
- Klein natuurmuseum, klontjes in slagroom, appelpannekoek prijzig.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee