Einde voor comedyserie Roseanne na ‘weerzinwekkende’ grap

Print
Einde voor comedyserie Roseanne na ‘weerzinwekkende’ grap

Afbeelding: AFP/Valerie Macon

De Amerikaanse televisiezender ABC trekt de stekker uit de populaire comedyserie Roseanne.

De aanleiding voor het besluit is een ongepaste grap van hoofdrolspeelster Roseanne Barr. 

Moslima
Barr had het in een bericht op Twitter over een voormalig adviseur van ex-president Barack Obama, Valerie Jarrett. "Jarrett is afro-Amerikaans en moslima. "Moslim Broederschap & Planet of the Apes hebben een baby-vj", schreef Roseanne, doelend op de initialen van Jarrett. 

De 65-jarige comédienne kreeg een stortvloed aan kritiek over zich heen na de tweet en bood al snel haar excuses aan. "Het spijt mij echt dat ik een foute grap heb gemaakt over haar politieke werk en haar uiterlijk. Ik zou beter moeten weten. Vergeef me, mijn grap getuigt van slechte smaak."

Weerzinwekkend
Voor ABC doen die excuses er niet meer toe. In een persverklaring neemt het bedrijf afstand van de uitlatingen. "Roseanne's twitterbericht is weerzinwekkend en strookt niet met de waarden van ons bedrijf. Daarom hebben we besloten om haar show stop te zetten."

Trump
Roseanne maakte dit voorjaar een comeback met haar sitcom, die eerder van 1988 tot 1997 werd uitgezonden. De succesvolle 'reboot', die gemiddeld zo'n achttien miljoen kijkers trok, deed veel stof opwaaien omdat Roseanne een uitgesproken supporter van president Trump is.