Schutter Luik pleegde nacht eerder nog een moord

© ANP

De man die dinsdagochtend in Luik drie mensen doodschoot had de nacht ervoor al een man vermoord in Marche-en-Famenne. Het betreft zijn voormalige medegevangene Michael W., die een kogel door zijn hoofd kreeg in Marche-en-Famenne in het zuiden van België.

ANP

Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid, Jan Jambon, heeft dat bevestigd op de radio. Bekeken wordt of die moord van invloed was toen Benjamin H. niet lang daarna twee agenten en een passant doodschoot in Luik. Als hij al een moord had gepleegd, had hij geen vooruitzichten meer in de maatschappij, redeneert de bewindsman.

H. werd na de moordpartij in Luik en een daaropvolgende gijzeling doodgeschoten door de politie. Het Belgische OM onderzoekt nog of zijn daden als terrorisme moeten worden beschouwd. Ook wordt onderzocht of drugs een rol hebben gespeeld.

Lees ook: Dit weten we over de schutter in Luik

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal