België minuut stil voor slachtoffers Luik

Print
België minuut stil voor slachtoffers Luik

Afbeelding: AFP

Op tal van plekken in België is woensdag om 13.00 uur een minuut stilte in acht genomen uit respect voor de twee agentes en de student die dinsdag werden doodgeschoten in Luik. Politiekorpsen, politici, bestuurders en burgers in steden als Antwerpen, Brussel en natuurlijk ook Luik herdachten de slachtoffers.

Op de Espace Tivoli in het centrum van Luik schudden premier Charles Michel, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Waalse premier Willy Borsus de handen van leden van het getroffen politiekorps. Veel aanwezigen droegen een banier in de kleuren van de Belgische vlag. "Woorden schieten tekort", zei Jambon nadat hij het rouwregister in Luik had getekend.

Bij veel openbare gebouwen hangt de vlag halfstok. Aan het Antwerpse stadhuis is dat tot en met zondag het geval. Ook de medewerkers van Europol in Den Haag stonden stil bij de drie slachtoffers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →