België minuut stil voor slachtoffers Luik

© AFP

Op tal van plekken in België is woensdag om 13.00 uur een minuut stilte in acht genomen uit respect voor de twee agentes en de student die dinsdag werden doodgeschoten in Luik. Politiekorpsen, politici, bestuurders en burgers in steden als Antwerpen, Brussel en natuurlijk ook Luik herdachten de slachtoffers.

ANP

Op de Espace Tivoli in het centrum van Luik schudden premier Charles Michel, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Waalse premier Willy Borsus de handen van leden van het getroffen politiekorps. Veel aanwezigen droegen een banier in de kleuren van de Belgische vlag. "Woorden schieten tekort", zei Jambon nadat hij het rouwregister in Luik had getekend.

Bij veel openbare gebouwen hangt de vlag halfstok. Aan het Antwerpse stadhuis is dat tot en met zondag het geval. Ook de medewerkers van Europol in Den Haag stonden stil bij de drie slachtoffers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal