Terreurgroep IS eist aanslag in Luik op

Print
Terreurgroep IS eist aanslag in Luik op

Bloemen op de plek waar de twee agentes werden doodgeschoten. Afbeelding: AFP/Emmanuel Dunand

De islamitische terreurorganisatie IS heeft de aanslag in Luik opgeëist.

Bij de dodelijke schietpartij kwamen dinsdag drie mensen om het leven. 

Geradicaliseerd
Volgens Amaq, het persbureau van IS, is de terreurgroep verantwoordelijk voor de aanslag. Of Benjamin Herman, de 31-jarige Belg die moordpartij op zijn geweten heeft, ook was aangesloten bij de organisatie, is onduidelijk. Dinsdag kwamen er wel al berichten naar buiten dat Herman in zijn tijd in de gevangenis was geradicaliseerd. Om die reden zou hij ook op de radar hebben staan bij de Belgische veiligheidsdiensten. 

Benjamin Herman bracht dinsdag twee agentes om het leven op de stoep voor een café. Een student die daarna toevallig op zijn pad kwam, moest dat ook met de dood bekopen. Uiteindelijk kwam Herman in een vuurgevecht met de politie om het leven. De slachtoffers van de aanslag zijn woensdag in Luik herdacht. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen