Timmermans krijgt Orde Gulden Humor: ‘Ik ben oprecht ontroerd’

Print
Timmermans krijgt Orde Gulden Humor: ‘Ik ben oprecht ontroerd’

Afbeelding: EPA

“Ik ben oprecht ontroerd.” Zo reageert eurocommissaris Frans Timmermans vanuit Brussel op het nieuws dat hij dit jaar de Orde van de Gulden Humor krijgt van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesverniginge (SLV).

Frans Timmermans: “Ik ben ook best trots dat de SLV aan mij heeft gedacht. Dit zou geen enkele Limburger onberoerd laten en zeker geen carnavalist.”

Warm hart
De Gulden Humor wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de bevordering van de levensblijheid, de humor of de vastelaovend. Frans Timmermans werd woensdag in België aangenaam verrast toen een delegatie van de SLV voor zijn deur stond. Volgens SLV-president Raymond Vlecken (burgemeester van Landgraaf) is Heerlenaar Frans Timmermans een geschikte ordedrager, omdat hij in zijn dagelijkse werk als eurocommissaris de verbinding zoekt met mensen. “Ook draagt Frans de vastelaovenscultuur een warm hart toe.”

De uitreiking vindt plaats op 24 november in Eygelshoven tijdens een feest georganiseerd door Karnevalsvereniging Burgerlust. Charles Eyck kreeg in 1962 de eerste Orde van de Gulden Humor. Frabns Timmermans krijgt de 47e orde.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje