Streppel kandidaat bij vertrek VVV-trainer Steijn

Print
Streppel kandidaat bij vertrek VVV-trainer Steijn

Jurgen Streppel. Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV heeft woensdagavond uitgebreid gesproken met Jurgen Streppel, mogelijk over de opvolging van Maurice Steijn. De Haagse coach lijkt op korte termijn te vertrekken naar een buitenlandse club.

Om welke club het gaat, is niet bekend. Vorige week gaf hij in deze krant wel te kennen VVV alleen nog te verlaten voor een buitenlands avontuur. Die wens lijkt nu in vervulling te gaan.

Ipswich Town
Steijn was lange tijd een serieuze kandidaat om de nieuwe trainer te worden van het Engelse Ipswich Town, dat vorig seizoen al interesse had in de VVV-coach. Woensdag maakte de Engelse club echter bekend dat het in zee is gegaan met Paul Hurst. De Britse oefenmeester tekende een driejarig contract bij de Championship-club. 

Gesprek
Streppel sprak woensdagavond uitgebreid met algemeen directeur Marco Bogers en technisch manager Stan Valckx. "We hebben een gesprek gehad met Jurgen, maar dit ging vooralsnog niet over de opvolging van Maurice Steijn", gaven zowel Valckx als Bogers te kennen.

Streppel was de laatste twee seizoenen hoofdtrainer van sc Heerenveen, waar zijn contract niet werd verlengd. Daarvoor was de 48-jarige trainer de eindverantwoordelijke bij Willem II en Helmond Sport.