Maastrichts Mooiste gaat op voor zijn 14e editie

© Laurens Bouvrie

Wat in 2004 begon als een hardloopevenement op zondag is uitgegroeid tot een driedaags sportief evenement met een wandeltocht op zaterdag en een City Centre Trail op vrijdagavond. Maastrichts Mooiste vindt plaats op 8, 9 en 10 juni.

Redactie

Het sportieve evenement opent met de laatste loot aan de boom van Maastrichts Mooiste, de City Centre Trail, op vrijdagavond 8 juni. Deelnemers aan de tweede editie van dit onderdeel rennen onderweg door enkele gebouwen. in de binnenstad. Dit keer zijn dat onder andere het nieuwe Student Hotel, Stoombierbrouwerij Bosch, Lumière Cinema, De Cellebroederskapel, De Bisschopsmolen, Rederij Stiphout, Het Dinghuis en de voormalige Augustijnenkerk aan de Kesselskade.Behalve voor 6 of 11 kilometer kan er dit jaar ook gekozen worden voor de afstand van 9 kilometer. Start en finish zijn in de Boschstraat.

WandeltochtVoor niet-hardlopers is er de wandeltocht op zaterdag 9 juni. Er wordt gewandeld door straatjes in het centrum en door de natuur net buiten de stad. Deelnemers hebben de keuze uit vier verschillende afstanden: 7,5 km - 15 km - 20 km en 30 km. Onderweg kan er genoten worden van een smakelijke verrassing en muzikaal entertainment. De start van de wandelafstanden is op de Sphinx parking bij de Boschstraat.

Hardloop klassiekerHet bekende hardlooponderdeel van Univé (hoofdsponsor) Maastrichts Mooiste vindt zondag 10 juni plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden; 5 km, 10 km of de 10 Engelse mijl en voor kinderen van de basisschool is er een eigen kinderloop. De start- en finishlijn zal weer getrokken worden op de Markt in Maastricht. Langs de route spelen zaate hermeniekes en sambabands.

Voor meer informatie en inschrijven: Maastrichts Mooiste

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee