Fabrice Tonnaer nieuwe trainer VC Voerendaal

© iStock

De Waal Fabrice Tonnaer is de verrassende nieuwe trainer van de mannenhoofdmacht van VC Voerendaal. Tonnaer volgt bij de eerstedivisionist trainer-coach Miel Miseré, op wiens sportieve toekomst vooralsnog nog ongewis is.

Ton Reijnaerts

Fabrice Tonnaer, die woonachtig in de Namen de hoofdstad van Wallonië, is in Nederland een onbeschreven blad. De Waal trainde in België vrijwel alleen vrouwenteams en werkte daarmee in de laatste jaren op hoog nationaal niveau.De Waal reageerde op de vacature die de technische commissie van Voerendaal op internet plaatste. Drie keer per week 212 km Namen-Voerendaal v.v. zag de gedreven oefenmeester daarbij niet als een onoverkomelijk hindernis. Zoals ook niet dat hij vooralsnog enkel gebrekkig Nederlands spreekt. Sporttaal is immers universeel.Tonnaer werd daarop door de technische commissie van VC Voerendaal uitgenodigd voor een proeftraining. En die training maakte indruk. En nog belangrijker sloeg aan bij de Voerendaal-selectie, die in de keuze van de nieuwe oefenmeester het laatst woord had.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee