Fabrice Tonnaer nieuwe trainer VC Voerendaal

Print
Fabrice Tonnaer nieuwe trainer VC Voerendaal

Afbeelding: iStock

De Waal Fabrice Tonnaer is de verrassende nieuwe trainer van de mannenhoofdmacht van VC Voerendaal. Tonnaer volgt bij de eerstedivisionist trainer-coach Miel Miseré, op wiens sportieve toekomst vooralsnog nog ongewis is.

 

Fabrice Tonnaer, die woonachtig in de Namen de hoofdstad van Wallonië, is in Nederland een onbeschreven blad. De Waal trainde in België vrijwel alleen vrouwenteams en werkte daarmee in de laatste jaren op hoog nationaal niveau.

De Waal reageerde op de vacature die de technische commissie van Voerendaal op internet plaatste. Drie keer per week 212 km Namen-Voerendaal v.v. zag de gedreven oefenmeester daarbij niet als een onoverkomelijk hindernis. Zoals ook niet dat hij vooralsnog enkel gebrekkig Nederlands spreekt. Sporttaal is immers universeel.

Tonnaer werd daarop door de technische commissie van VC Voerendaal uitgenodigd voor een proeftraining. En die training maakte indruk. En nog belangrijker sloeg aan bij de Voerendaal-selectie, die in de keuze van de nieuwe oefenmeester het laatst woord had.