Raak in Roerdalen: drie woningen op slot na vondst hennep

Print
Raak in Roerdalen: drie woningen op slot na vondst hennep

Afbeelding: Politie

Posterholt / Melick / Herkenbosch - Burgemeester Monique de Boer van de gemeente Roerdalen heeft drie panden gesloten. Het gaat om panden in Posterholt, Herkenbosch en Melick. De sluiting van de panden is in alle gevallen op grond van de Opiumwet.

Posterholt
De politie trof in een vakantiewoning aan de Zwembadweg een inactieve hennepkwekerij aan. Er werden geen hennepplanten in de bloei gevonden. Wel werd in de woning 148 gram henneptoppen aangetroffen. De woning is gesloten voor de duur van drie maanden.

Herkenbosch
In de kelder van een woning aan de Hammerstraat heeft de politie een hennepplantage aangetroffen. Er stonden 180 hennepplanten die oogstrijp waren. Eveneens werden in de bijbehorende stal zakjes met hennep en een zakje met MDMA gevonden. De woning is gesloten voor de duur van zes maanden in verband met het aantreffen van de hard-drug MDMA.

Melick
In een woonhuis aan de Heinsbergerweg waren op de begane grond twee ruimtes ingericht als hennepkwekerij. Er zijn 144 hennepplanten aangetroffen. De woning is gesloten voor de duur van drie maanden.

Lees ook: Drie hennepkwekerijen opgerold, vier verdachten aangehouden

Strenger beleid
De burgemeester nam het besluit op grond van het zogenoemde Damoclesbeleid. Waar eerder bij een drugvondst met een waarschuwing werd volstaan, wordt nu meteen overgegaan tot sluiting van een woning.