Buitengoed Slavante in Maastricht:Oude schoonheid weet wat flirten is

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Limburg is rijk aan terrassen. Aan de Maas, bij beken, in bossen, in steden en in dorpen op het platteland, overal lokken blije parasols je om halt te houden voor een koele of warme verrassing. Maar er kan er maar één Het Beste Terras van Limburg worden. Jullie, de lezers, meldden massaal jullie favoriete terras aan. Na een eerste stemronde gaan er twintig naar de finale. De komende dagen stellen we ze aan jullie voor.

Ray Simoen

Naam: Buitengoed SlavanteWaar: Slavante 1, MaastrichtJe krijgt het niet voor niks. Als je je auto zonder heftig schurende carrosserie ongeschonden door de haarspeldbochten hebt geloodst. En als je benen de klim goed hebben doorstaan. Dan wacht je een adembenemend uitzicht. Bovenop de oosthelling van de Sint Pietersberg zie je tussen het groen de Maas zich languissant naar zee bewegen als een diva, die zich nog eens extra wil laten bewonderen.Verderop golft het Heuvelland op en neer. En achter je ligt het Buitengoed Slavante. De oude schoonheid, die er na jaren van verwaarlozing, weer stralend uitziet. Wat een lik verf, een goede grasmaaier en een paar goede poetsdoeken allemaal niet kunnen. Cees van Stiphout en zijn team hebben er hard aan getrokken om Slavante aan een nieuwe jeugd te helpen.Heftig flirten zoals ze in haar negentiende-eeuwse jeugd deed, is er niet meer zo bij, maar ze is het verleiden nog niet verleerd. Met haar art deco interieur en elegante veranda. Keurig verzorgd terras met ervoor een fleurig bloemenperk en een brede trap naar boven. Parasols en bomen beschutten de gasten. Het is lastig een plekje te vinden voor je auto boven als het druk wordt: dat is steeds meer het geval nu meer mensen de hectiek en walm willen ontvluchten van de operette kermis in de pretstad beneden."We hebben alleen maar goede plekjes”, antwoordt ober Paul, kwiek als het fleurige vlinderdasje om zijn hals. Vlot brengt hij de kaart, die jurylid Jacques aan het glimlachen brengt. "Heel mooi en origineel hoe dit terras omgaat met de specialiteiten van de streek en er een sprankelende uitleg bij geeft.”Silvie schuift wat onrustig op haar stoel. "De stoelen hebben geen zitjes. Als dames met korte rokjes opstaan, lijkt het alsof ze op een vergiet hebben gezeten.” Terwijl Jacques opgaat in de vele arrangementen en attracties van Slavante, drinken we de koffie. Die is met een leuke scheut humor maar een sober koekje door ober Paul geserveerd. "Verven en vertellen kan Slavante prima, nu nog goede koffie zetten. Dan zit je hier echt top.”

+ Uitzicht Maasvallei, attente bediening, verzorgd terras en originele kaart- Stoelen zonder zitjes, bereikbaarheid terras, vermaak kinderen, flauwe koffie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee