Oud-VVV'ers Honda en Yoshida gaan naar WK

Print
Oud-VVV'ers Honda en Yoshida gaan naar WK

Afbeelding: De Limburger

Japan komt met een ervaren selectie naar Rusland voor het WK voetbal. Bondscoach Akira Nishino, die in april naar voren werd geschoven als vervanger van de ontslagen Vahid Halilhodzic, kiest voor vertrouwde namen in zijn selectie van 23 spelers.

Slechts twee veldspelers hebben minder dan tien interlands op hun naam staan.

Ghana
Halilhodzic moest twee maanden voor de start van het WK vertrekken vanwege een aantal tegenvallende resultaten in de laatste oefeninterlands. Nishino, die al in dienst was bij de Japanse bond als technisch directeur, debuteerde woensdag als bondscoach met een nederlaag tegen Ghana (0-2). Een dag later presenteerde hij zijn selectie.

VVV
Onder de lat vertrouwt de nieuwe bondscoach op de 35-jarige Eiji Kawashima. Met verdediger Maya Yoshida (Southampton) en spelmaker Keisuke Honda (Pachuca) zitten twee oud-spelers van VVV bij de groep. Aanvoerder Makoto Hasebe speelde al meer dan honderd interlands, evenals linksback Yuto Nagatomo en spits Shinji Okazaki, met vijftig doelpunten de topschutter van de 'Blue Samurai'. Shinji Kagawa heeft de WK-selectie ook gehaald, hoewel de middenvelder van Borussia Dortmund de laatste maanden kampte met een enkelblessure.

Japan oefent in de aanloop naar het WK nog tegen Zwitserland en Paraguay. De Aziatische ploeg begint de mondiale eindronde op 19 juni in Saransk tegen Colombia. Senegal en Polen zijn de andere tegenstanders in groep H.